Workshops


Workshop knopen

Als vrijwilliger van de Alopecia Vereniging geef ik af en toe bijna gratis (je betaalt aan de vereniging 15 euro eigen bijdrage) workshops knopen voor de leden van die vereniging. Die workshops zijn niet toegankelijk voor niet-leden.

Ben je geen lid van de Alopecia Vereniging of wil je op een andere datum een workshop bijwonen? Dat kan.

De datum van de workshop is in overleg. Dus neem gerust contact met me op: 06-14581624. De workshop kan zowel door de week als op zaterdag worden gehouden. Het maximum aantal deelnemers is 2-3 zolang er nog Corona is, daarna 4 personen zodat je alle aandacht krijgt en ruim voldoende tijd hebt om te oefenen.

Wat leer je tijdens de workshop knopen?
Je leert de basisbeginselen van het knopen.
Je leert over de verschillende soorten haar en hoe je daar het beste mee kunt knopen.
Je leert over verschillende soorten tules waar je in kunt knopen.
Als er tijd over is, leer je over reparatie van haarwerken waarbij je kunt kiezen uit: verkleinen/beter passend maken, oren vrijmaken, voeren zodat het binnenwerk je hoofdhuid niet meer irriteert, zichtbaar randje wegwerken met elastiek en tegenknopen of iets waar je zelf mee zit bij een haarwerk wat je hebt meegebracht.

Wat kost de workshop?
De workshop kost 79,50 euro per persoon (inclusief BTW), inclusief materiaal, een werkboek en een knoopnaald. De workshop duurt 3 uur en dit is meestal ruim voldoende voor de uitwisseling van informatie en het oefenen van het knopen. Al loopt het vaak wel een half uurtje uit.
Je hoeft zelf niets mee te nemen, maar mocht je een haarwerk hebben die je zelf wilt bijknopen neem die dan mee, dan kan ik je daarover adviseren. En indien gewenst kun je het haar wat je daarvoor nodig hebt bij mij kopen als ik de juiste kleur en lengte op voorraad heb. Heb je over een ander haarwerk nog andere vragen, neem dat dan ook mee. Misschien is het snel op te lossen of kan ik je op weg helpen.

Waar wordt de workshop gehouden?
De workshop wordt gegeven in mijn atelier aan de Hugo Verrieststraat 9 in Waalwijk.

Als je wilt, kun je een certificaat van deelname krijgen aan het eind van de workshop.

Je kunt je inschrijven voor de workshop door een mailtje te sturen naar ineke@haarknopen.nl of bel of app me even voor een afspraak.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Workshop Trenzenpruik maken

Als je een volledig haarwerk maakt inclusief het montuur (het netje), dan kost dat zo’n 80 uur werk.
Door een deel niet te knopen maar er trenzen op te naaien en door een simpeler montuur te maken kun je nogal wat tijd besparen.

De datum van de workshop is in overleg. Dus neem gerust contact met me op: 06-14581624. De workshop kan zowel door de week als op zaterdag worden gehouden. Het maximum aantal deelnemers is 2.

Wat leer je tijdens de workshop knopen?
Je leert een simpel montuur te maken aan de hand van een patroon.
Je leert hoe je daar trenzen op naait (aan de zijkant/achterkant).
Je leert hoe je de rest knoopt (bovenop/voorkant).

Wat kost de workshop?
De workshop kost 149,50 euro per persoon (inclusief BTW) inclusief een werkboek en baleinband en baleinen en verstelelastiek.
De workshop duurt 2×4 uur en dit is meestal ruim voldoende om te leren wat je moet doen. Thuis kun je het afmaken.

Wat heb je verder nodig?
– Lace om het montuur te maken (30x60cm). Koop iets wat een beetje stevig is, maar wel zacht genoeg om op je hoofd te verdragen.
– 1 meter satijnband 1 cm breed in de kleur van het lace.
– Garen in de kleur van het lace of van je haar.
– Trenzen/weaves voor de achterkant en knoophaar voor de bovenkant. Je kunt de trenzen ook afknippen en daarmee knopen, dus je hoeft geen 2 soorten haar te kopen.
De trenzen moeten zo’n 3 meter breed zijn en voor het knopen heb je nog zo’n 50 gram nodig. Van heel lang haar heb je meer nodig omdat dan de lengte al zwaar is.
– Het is handig om eerst te leren knopen voordat je deze workshop volgt.
– Een naaimachine. Het kan ook eventueel met de hand, maar dan is het wel veel meer werk.

Waar wordt de workshop gehouden?
De workshop wordt gegeven in mijn atelier aan de Hugo Verrieststraat 9 in Waalwijk.

Als je wilt, kun je een certificaat van deelname krijgen aan het eind van de workshop.

Je kunt je inschrijven voor de workshop door een mailtje te sturen naar ineke@haarknopen.nl of bel of app me even voor een afspraak.