Wat is beter: confectie of maatwerk?


Wat is beter: een confectiepruik of een maathaarwerk? Dat hangt ervan af.
• Verlies je snel je haren of gaat het langzaam?
• Krijg je een hoge vergoeding van de zorgverzekeraar?
• Hoe wil je je haarwerk bevestigen?

Snelheid
Als je haren ineens uitvallen, dan heb je geen tijd om vier maanden te wachten tot je maathaarwerk eindelijk uit China komt. Dan wil je gelijk bedekt zijn en als je haarwerker confectiepruiken bestelt, dan zijn ze er binnen een week. Confectiepruiken zijn er in zowel echt haar als kunsthaar, zowel lang als kort, dus keuze genoeg.

Prijs
Een maathaarwerk is meestal een stuk duurder dan een confectiepruik. Dus als je vergoeding niet al te hoog is, dan kun je beter kiezen voor confectie.

Bevestiging
Heb je nog haar en wil je het haarwerk vastzetten met klemmetjes of irriteren die teveel en draag je het liever “los”? Gek genoeg zit een confectiepruik vaak steviger dan een maathaarwerk omdat er in het gedeelte rondom je achterhoofd vaak elastiek zit verwerkt. Als je toch graag altijd de klemmetjes vastzet of als je geen haar meer hebt bovenop en kunt plakken met lijm of tape, maakt het niet uit. Dat kan zowel bij confectie als bij maatwerk.

Machinaal of handwerk?
Een maathaarwerk is meestal handgeknoopt, omdat het te duur is om de machine voor elke kleurwijziging opnieuw in te stellen. Machinaal geknoopt haar is netter dan handgeknoopt. Een machine werkt met constante kwaliteit: elk knoopje is gelijk van grootte, van vastheid en van inzet. Dit is niet mogelijk bij handmatig knopen. Hier zullen alle knoopjes van elkaar verschillen wat wel natuurlijker is. Een confectie haarwerk is meestal wel machinaal geknoopt.

Slijtage
Ongeacht of het een confectiepruik of een maathaarwerk is, als hij begint te slijten, bijvoorbeeld als de scheiding wat breed wordt of er komen kale plekken, kan er altijd haar worden bijgeknoopt. Hiervoor kunt u een telefonisch of via het contactformulier een afspraak maken. Haarknopen.nl heeft ruime openingstijden: Behalve op dinsdag en donderdag ben ik elke dag geopend tot 21 uur. Alleen op zondag ben ik gesloten, maar in noodgevallen is dan ook nog wel iets mogelijk.

De prijs voor bijknopen is 45 euro per uur inclusief BTW en inclusief het haar. Leden van de Alopecia Vereniging krijgen 15% korting.