6 redenen om echt haar te kiezen (of juist niet)


Waar moet je rekening mee houden bij de keuze voor echt haar of kunsthaar?
• Is het haar kort of lang?
• Kun je het goed zelf in model brengen met bijvoorbeeld een föhn of wil je liever haar waar je geen werk aan hebt?
• Ga je vaak naar de sauna?
• Krijg je veel vergoed van je zorgverzekeraar?
• Gebruik je vaak haarlak?
• Verander je vaak van kleur?

Vervilten
Langer haar schuurt over de schouders en kunsthaar gaat daardoor vervilten. Je kunt je haar laten stomen bij je haarwerker om het haar weer mooi glad te krijgen, maar dat helpt maar tijdelijk.

Voorzichtig behandelen
Als je kappershanden hebt, en je hebt voordat je een haarwerk droeg ook altijd je eigen haar in model gebracht, dan kun je gerust echt haar nemen. Hou er wel rekening mee dat het niet handig is om veel chemische bewerkingen op het haar los te laten zoals permanenten of verven. Je weet niet hoe vaak het haar al chemische bewerkingen als permanent of verven heeft ondergaan voordat het verwerkt is tot een pruik. Soms is het haar al ontschubt en als je er dan nog andere chemische bewerkingen op loslaat, dan zou het te hard kunnen slijten en helemaal slap en onhandelbaar kunnen worden. Het haar kan zelfs afbreken zodat je kale plekken krijgt. En het kan wel eens een hele andere kleur krijgen als de bedoeling was.

Makkelijk
Wil je haar dat altijd goed zit en dat je op kunt zetten als een muts elke ochtend, neem dan een haarwerk van kunsthaar. Je kunt dit steil, met een beetje slag of met veel krul bestellen, net wat je wilt. En het maakt niet uit of het regent, je haar blijft gewoon in model zitten. En als het haarwerk wat ouder wordt en wat gaat uitstaan aan de achterkant en rond je hoofd, dan kun je het laten stomen zodat het daarna weer in model zit.

Pas op met warmte en stoom
Je kunt met je haarwerk gewoon in de sauna zitten, maar hou er rekening mee dat door de warmte kunsthaar steiler kan worden. Als je zorgt dat je haar perfect in model zit en je niet met je handen door het haar gaat zolang het nog warm is en je het haar nog steeds perfect in model laat afkoelen na je bezoek aan de sauna, dan kun je ook gerust met synthetisch haar de sauna in. Maar je moet er dus wel veel voorzichtiger mee zijn als met echt haar. Pas met kunsthaar ook op met stoom uit pannen of de waterkoker of warmte uit de oven.

De kosten
Een pruik van echt haar is meestal veel duurder dan eentje van kunsthaar. Dus als je vergoeding van de zorgverzekeraar niet al te hoog is, dan kun je beter kiezen voor kunsthaar. Tegenwoordig zie je geen verschil meer tussen echt haar en kunsthaar. En speciale soorten synthetisch haar die mooier blijven en beter tegen hitte kunnen zijn ook duurder.

Haarlak
Je mag geen gewone haarlak spuiten op kunsthaar, omdat dat je haar “opeet”. Het haar kan niet tegen lak en wordt lelijk. Er bestaat wel speciale haarlak voor kunsthaar, maar die moet je met mate gebruiken. Als je veel met haarlak werkt, kun je dus beter een haarwerk van echt haar nemen. Denk er wel aan dat je bij het uitkammen van de lak best wel wat haren kunt verliezen. Dus haarlak zal altijd bijdragen aan slijtage van je haarwerk.

Kleuren
Je kunt een haarwerk van echt haar wel verven als je de kleur wilt veranderen en een haarwerk van kunsthaar niet. Maar je kunt een haarwerk van kunsthaar wel lichter of donkerder maken door er een andere kleur doorheen te knopen. Je kunt een haarwerk van echt haar overigens niet onbeperkt vaak verven. Het haar slijt van chemische bewerkingen zoals verven en na een paar keer pakt de kleur niet meer.

Repareren
Voor bijknopen maakt het niet uit of je haarwerk is gemaakt van echt haar of synthetisch haar. Het knopen gaat precies op dezelfde manier en ik heb zowel synthetisch haar als echt haar op voorraad in elke kleur. Ik werk alleen op afspraak om te voorkomen dat je onnodig lang moet wachten en om de privacy van mijn klanten te garanderen. Maak een afspraak door het contactformulier in te vullen of door mij te bellen. Vaak kun je dezelfde dag nog terecht maar in elk geval binnen een week. Opsturen kan uiteraard ook. Mail of App me dan wel even de barcode van het pakje zodat ik weet wanneer de postbode langskomt.

Korting
De kosten voor knopen of reparatie van het binnenwerk bedragen €45,00 per uur inclusief BTW en inclusief materiaal.
Leden van de Alopecia Vereniging krijgen 10% korting. Dit geldt ook voor vaste klanten.