Reizen met een haarwerk


Een vraag die vaak voorkomt is: Kan ik met mijn klemmetjes door de beveiliging op het vliegveld? Ja hoor, geen enkel probleem. Er zit zo weinig metaal in dat het poortje niet piept. En zelfs al zou het piepen dan halen ze zo’n handmatig ding over je lichaam vanaf je schouders naar beneden en vinden ze dan niets dan mag je gewoon doorlopen ook al piep je. Of ze gaan met hun handen over je lichaam, maar ze voelen nooit in je haar.
Misschien kunnen ze de klemmetjes zien zitten met een full body scanner, maar ze hebben miljoenen reizigers dus ze kijken vooral naar grote dingen die drugs of explosieven kunnen zijn en iets in je haar, wat ook gewoon een speldje aan de buitenkant zou kunnen zijn, is totaal oninteressant.

Als je  je haarwerk ’s nachts afzet, waar laat je hem dan? Bijvoorbeeld op de simpele wig tree die je bij aankoop van je haarwerk krijgt van je haarwerker. Die kun je uit elkaar halen en plat in de deksel van je koffer vervoeren. Niet gekregen van je haarwerker? Hij is voor een tientje te koop bij Bol.

Neem een kleinverpakking van de shampoo en conditioner mee op vakantie. Ik was mijn haarwerk liever thuis, maar ik ben wel eens terug gekomen van een excursie en toen was mijn haar touw geworden en er was niets meer mee te beginnen. Dan is het fijn als je het kunt wassen.

Ga je naar een warm land en je plakt je haarwerk, neem dan extra tape mee, want door het zweten kan je tape eerder loslaten.

Als je gaat zwemmen, kun je je haar beter in een staart doen of opsteken en niet met je hoofd onder water gaan.

Het is handig om met een ouder haarwerk op vakantie te gaan, omdat de zon altijd voor behoorlijke verkleuring zorgt. En pas op met zonnebrandcrème. Dat maakt je haar oranje. Dan moet je na de vakantie langskomen zodat ik de oranje haren eruit kan knippen en nieuwe haren in kan knopen.