Verkoop je haar


Je  kunt je haar verkopen aan haarknopen.nl

Momenteel  heb ik alleen blond, rood en grijs haar nodig vanaf 40 cm. Het moet echter wel duidelijk zijn wat de boven- en onderkant van het haar is, aangezien je klitten krijgt als je echt haar op zijn kop knoopt in een haarwerk.

Een staart van 50 gram van meer dan 40 cm lengte levert 30 euro op. Dan moeten wel alle haren zo lang zijn. Aangezien haren allemaal op hun eigen tijd groeien en uitvallen en weer opnieuw groeien, zijn de haren meestal verschillend van lengte. Waar de staart is afgeknipt zitten heel veel haren en aan het einde van de staart veel minder. Ik sorteer de haren op lengte en weeg dan hoeveel gram langer is dan 40 cm. De overige haren brengen minder op.

Voor haren die meer dan 70 cm lang zijn krijg je 135 euro per 100 gram.
Voor haren die meer dan 60 cm lang zijn krijg je 115 euro per 100 gram.
Voor haren die meer dan 50 cm lang zijn krijg je 45 euro per 50 gram.
Voor haren die meer dan 45 cm lang zijn krijg je 37 euro per 50 gram.
Voor haren die meer dan 40 cm lang zijn krijg je 30 euro per 50 gram.

Heb je wit of grijs haar?
Dat is mooi, want dat is meer waard.
Grijs haar langer dan 30 cm levert je 35 euro per 50 gram op.
Grijs haar langer dan 35 cm levert je 40 euro per 50 gram op.
Grijs haar langer dan 40 cm levert je 45 euro per 50 gram op.

Deze prijzen gelden voor haar dat recht van iemands hoofd komt en ongeverfd is. Dus niet voor extensies, trenzen en haarstukken.

Als je de staart of vlecht, waaraan duidelijk te zien is wat de bovenkant is, opstuurt met een briefje erbij met daarop je naam, adres en bankrekeningnummer, dan maak ik het geld over inclusief de verzendkosten. Notabene: ik betaal alleen normale portokosten. Er is geen enkele reden om het extra duur of aangetekend te versturen. Plak de envelop wel goed dicht met extra tape, want als het onderweg open gaat en eruit valt krijgen we beiden niets. Let op: de naam moet kloppen met de tenaamstelling van je bankrekening, anders kan ik niets overmaken.

Let op: Losse haren, waaraan ik dus niet kan zien wat de onderkant of bovenkant is, moet ik weggooien. Er zitten schubben op echt haar en als die niet allemaal dezelfde kant op wijzen, dan gaat het haar klitten. Ik kan dus alleen haar gebruiken waarvan ik weet welke kant de schubben op lopen. Doe dus altijd elastiek of band of touw of iets dergelijks aan de bovenkant van de staart of vlecht.

Een tip voordat je knipt:
Om te zorgen dat het haar zo lang mogelijk is, kun je het het beste verdelen in meer staarten. Want als je al je haar naar één staart leidt en dan knipt, is het haar dat het verste begint dus een stuk korter.

Doe ons allebei een plezier. Lang haar levert veel meer op dan kort haar, want de prijs per gram is hoger en omdat het meer haar is weegt het meer. Dus laat het wat langer groeien voordat je het stuurt, dan is het bedrag wat je krijgt een stuk hoger.