De beste tips op een rij


Tip 1:
Als je een maatwerk haarwerk bestelt, vraag je haarwerker dan om gelijk wat extra haar mee te bestellen bij de fabriek die het haarwerk gaat maken. Dan heb je voor reparatie haar met dezelfde lengte en kleur als het haar wat voor je haarwerk is gebruikt.

Tip 2:
Als je wilt weten of je echt haar pruik ook inderdaad echt haar is, knip dan een klein plukje af en hou er een lucifer/aansteker bij. Echt haar verkruimeld, synthetisch haar smelt.

Tip 3:
Als je een staart virgin haar krijgt aangeboden en bij de kant waar het is afgeknipt kun je kleine haartjes uit de staart trekken, dan is het heel aannemelijk dat het inderdaad virgin haar is, recht van iemands hoofd geknipt. Een andere manier om het te controleren is om het te blonderen. Bewerkt haar kun je nog wel donkerder verven, maar niet meer lichter.

Tip 4:
Je kunt behoorlijk wat geld besparen door eens goed naar je aanvullende zorgverzekering te kijken en dan met name de vergoedingen van pruiken. Dat scheelt enorm tussen verzekeringen.
Kijk eens op: https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/pruiken

Tip 5:
Ben je allergisch voor metaal maar wil je toch klemmetjes gebruiken om je haarwerk mee vast te zetten? Lak dan met transparante nagellak een laagje over het klemmetje. Het kan er na een paar weken afgesleten zijn, dus tijdig herhalen.

Tip 6:
Heb je lang haar en wil je het zo min mogelijk laten slijten? Hou dan je haar vast in een staart als je het borstelt, zodat er geen kracht op de knoopjes komt en er dus veel minder haar uitvalt.

Tip 7:
Om Permanente make-up (PMU wimpers/wenkbrauwen) vergoed te krijgen, is bij de meeste verzekeringen heel lastig. Deze tip kan helpen.
Zorg dat bekend is dat je alopeciapatiënt bent bij de zorgverzekeraar.
Zorg dat de behandelaar is aangesloten bij de Anbos.
Zorg dat de omschrijving bij de declaratie is: camouflagetherapie gelaat.
Kijk hier voor een lijst met verzekeraars: https://www.independer.nl/zorgverzekering/vergoedingen/camouflagetherapie.aspx
Maar zorg voor alle zekerheid vooraf dat je op papier toestemming hebt.

Tip 8:
Last van wimperuitval? Probeer Castorolie.

Tip 9:
Om te voorkomen dat je haar naar binnen slaat, kun je een haarwerk op een kop/wasbol wassen.

Tip 10:
Als het haar eenmaal naar binnen geslagen is, knip het dan niet af. Dan krijg je stekeltjes die kunnen gaan irriteren.
Je kunt haar voor haar terugsteken met een naald als je je heel erg verveelt, maar de kans dat je door hetzelfde gat terug steekt en dat het blijft zitten is erg klein. Een betere oplossing is om je haarwerk te voeren. Daarmee voorkom je niet dat het naar binnen slaat, maar je hebt er in elk geval geen last meer van.

Tip 11:
Heb je synthetisch haar? Pas dan op met haarlak! Koop alleen haarlak waarvan je 100% zeker weet dat het geschikt is voor kunsthaar. Bijvoorbeeld Helmet head en Eviro flex hold hair spray. Er zullen ongetwijfeld meer merken zijn maar daar heb ik geen ervaring mee.
Als je haarlak gebruikt die niet geschikt is, dan wordt je haar “opgegeten” en ziet het er daarna niet meer uit. Dan kun je je haarwerk weggooien. Dus liefst GEEN HAARLAK gebruiken, maar als het perse moet gebruik het spaarzaam en alleen als je zeker weet dat het geschikt is voor synthetisch haar.

Tip 12:
Pas op met zonnebrandolie. Het kan je haar heel lelijk verkleuren.