Wat je moet weten voor je een haarwerk wast


Laatst hoorde ik het weer iemand zeggen: “Ik had de tip gekregen om mijn haar met wasverzachter te wassen, maar daarna is het heel erg uitgevallen.

Ja, dat vind ik niet gek.

Je kunt prima de onderste punten van je haar met crèmespoeling/balsem/conditioner of hoe het allemaal genoemd wordt behandelen. En zelfs met wasverzachter als je dat graag wilt (al doe ik dat nooit). Maar blijf uit de buurt van de knoopjes!

Als je de knoopjes zacht maakt, dan gaan ze ontknopen en heb je dus losse haren in plaats van geknoopte haren. Blijf dus uit de buurt van het netje/het binnenwerk van het haarwerk.

Het is nog wat anders als je je haren wast in een wasbak en je doet een scheutje balsem in het water. Maar als je gaat inmasseren of iets dergelijks blijf dan vooral bij de punten en raak de lace niet aan.

Ik geef het meestal als tip als ik een haarwerk heb bijgeknoopt, maar het geldt net zo goed voor een haarwerk dat nieuw uit de fabriek komt. Ook die knoopjes laten los als ze te zacht worden.

Ik heb het idee dat het minder geldt voor synthetisch haar, maar uitproberen doe je dat op eigen risico.

Over haren wassen gesproken trouwens: Het schijnt minder naar binnen te slaan als je het op een bol wast. Dus pin het vast op je piepschuimen kop en was het zo als je last hebt van haar dat naar binnen slaat.

Mocht je haar met teveel troep behandeld zijn, probeer het dan eens grondig schoon te maken. Dat hoeft niet moeilijk of duur te zijn: Was het niet met shampoo maar met W5 allesreiniger van de Lidl. Dan was je er gegarandeerd al het vuil en middelen uit die er in de loop der tijd op gekomen zijn.