Vervang je klemmetjes!


Als je nog haar onder je haarwerk hebt, dan heb je vaak klemmetjes erin genaaid zitten om het vast te zetten. Wat veel mensen zich niet realiseren is dat die klemmetjes roesten. De ringetjes aan beide zijkanten worden groen. En wat erger is: dat groen geeft af aan het binnenwerk. En wat nog erger is: dat binnenwerk is vrij dun, dus je ziet het groen ook aan de buitenkant. Als je dan wat minder haar krijgt doordat je haarwerk slijt, dan zie je groen door je haar heen schemeren.
Je ziet het niet altijd op tijd omdat het roest aan de kant waar het klemmetje tegen de stof zit en daar zit het klemmetje voor. Dus je moet moeite doen om te kijken of het klemmetje er nog goed uit ziet.

Hoe voorkom je dit?
Koop bij je haarwerker, of online bijvoorbeeld bij een goedkope chinees of bij mij nieuwe klemmetjes en naai ze in je haarwerk. Doe dit bij voorkeur voordat ze al te zeer zijn gaan roesten.

Er zijn ook klemmetjes die je in je haarwerk kunt lijmen. Dan zit er een stukje PU onder het klemmetje. Dat heeft 2 voordelen. Je hoeft niet te naaien waardoor je het garen niet door je haar kunt zien schemeren als je een rare kleur gebruikt en de roest kan niet op je binnenwerk komen en dus ook niet doorschijnen naar de buitenkant van je haarwerk. Een nadeel is dat je ze beter niet zelf kunt lijmen, want daarvoor heb je speciale PU lijm nodig omdat gewone lijm hard wordt.
Ik heb deze klemmetjes en ook de PU-lijm.

Ben je te laat?
Dan heb je wel een probleem, want in dit geval is voorkomen veel beter dan genezen. Want dat groen is nauwelijks te verwijderen uit de stof.