Pruik kapot? Niet weggooien!


Als ik een euro kreeg voor elke keer dat een klant zegt: “ik ben zo blij dat ik je gevonden heb” of “ik wist niet dat dit bestond in Nederland” dan was ik nu heel rijk.

Ik heb een zeldzaam beroep en mijn concurrenten / collega’s zijn nauwelijks actief op internet of hebben een website die Google niet de moeite waard vind om in het rijtje op te nemen als je zoekt naar pruik repareren. En dat is jammer. Want zo weten veel te weinig mensen dat ze geholpen kunnen worden. Dat ze het haarwerk van meer dan 2000 euro na een half jaar ook nog kunnen dragen, want dat kale stukje vooraan bij de scheiding kan weer worden bijgeknoopt.

En als het langs de hele scheiding dun is geworden kan het ook gewoon worden bijgeknoopt.

En als het haar door de zon te licht is geworden, kan het ook worden verholpen. Door er een donkerdere kleur overheen te knopen krijg je weer de kleur die het moest zijn. En je hebt gelijk ook weer meer haar. Datzelfde geldt voor highlights.

En als je iets te ruw met je haarwerk bent omgegaan en de kwetsbare frontlace is losgescheurd van de rest van het haarwerk, geen probleem. Dat kan gewoon worden vastgenaaid en daar zie je aan de haarkant helemaal niets van.

En als je hele goede tape hebt gekocht om het haarwerk te bevestigen en je hebt die niet dakpansgewijs met kleine stukjes, maar met 1 lang stuk geplakt, dan kan het haarwerk scheuren als je de tape met botte kracht verwijdert. Geen paniek. Ook dat kan gewoon weer aan elkaar worden gemaakt zonder dat je er iets van ziet aan de buitenkant.

En het fijne is: het kan ter plekke. Je kunt er gewoon op wachten. Ik snap dat je hem niet kunt missen en dat je niet in je blote hoofd buiten wilt wachten.

Dus zegt het voort. Zodat al die mensen die nu ongelukkig zijn met hun haarwerk, weer net zo blij kunnen zijn als de klant die ik pas geleden had. Die stuurde naderhand een berichtje: “ik wil je echt onwijs bedanken! Het haar is zo mooi geworden, ik kan het gewoon niet geloven. Ik blijf maar in de spiegel kijken.” En dan ben ik het eens met al die mensen die zeggen: “wat heb jij een mooi beroep.”