Met of zonder haarwerk op vakantie?


Als je op vakantie gaat naar een warm land, dan is het de vraag of het handig is om je haarwerk thuis te laten. Zeker als je wat langer haar hebt, kan een haarwerk best warm zijn. De zon is niet echt goed voor je haarwerk als hij van echt haar is gemaakt. Ook het zeewater of het water van het zwembad doen je haar geen goed. Je hoeft niet op te letten dat je haarwerk afwaait of dat hij meekomt als je je helm afzet van de huurscooter. En niemand die je daar kent in dat verre land, dus wat maakt het uit hoe je erbij loopt?

Aan de andere kant: het netje waarop de haren zijn geknoopt is best dun, dus hoe warm is het nou echt? Zonder haar mis je ook de bescherming tegen de brandende zon. Als niemand weet dat je een haarwerk draagt, kun je ze ook de vakantiefoto’s niet laten zien als je zonder haarwerk op vakantie gaat.
Je moet op je pasfoto lijken als je door de douane gaat; als die met haar is, dan kunnen ze daar misschien raar over gaan doen.
Je hoeft niet bang te zijn dat je niet door de beveiligingscontrole van het vliegveld heen komt met klemmetjes. Die bevatten te weinig metaal om de metaaldetector te laten piepen. Dus dat is geen reden om je haar thuis te laten.
Wel zou je met je reservepruik op vakantie kunnen gaan als je die hebt, om je nieuwe(re) haar te sparen.