Een synthetisch haarwerk stylen


Je kunt synthetisch niet hetzelfde behandelen als echt haar. Het kan veel minder goed tegen hitte. Tegenwoordig is er wel steeds meer heat-resistent haar maar je moet toch voorzichtig zijn. Hoe kun je dan zorgen dat je haar in het model van jouw keuze zit?

Stoom
Met stoom kun je er weer krullen in krijgen met behulp van krulspelden. Als je het maar de tijd geeft om af te koelen. Ook kun je met stoom de pluis eruit krijgen die ontstaat als het haar langs kleding schuurt. Je kunt bijvoorbeeld een stoomreiniger gebruiken. Die zijn te koop in allerlei prijsklassen. Kies er eentje die je goed kunt richten met een smal tuitje, want je wilt geen stoom op de lokken die niet goed zitten.
Met stoom krijg je de krullen er ook weer uit, dus pas een beetje op met het afgieten van aardappels e.d. Wat je met stoom hebt gedaan, blijft gewoon zitten ook al wordt je haar nat.

Wassen
Het is wel handig om je haar in het gewenste model te kammen als je haar nog nat is en het zo op te laten drogen. Het blijft niet zo goed zitten als wanneer je er stoom op loslaat maar alle beetjes helpen.

Hete lucht oven
Je kunt ook weer prachtige krullen krijgen door krulspelden in je haar te rollen en je haar dan in de oven te zetten. We hebben het dan wel over een hete lucht oven die je niet heter zet dan 100°C en je laat het haarwerk er niet langer in staan dan een half uur. Probeer het eerst even uit op een oud haarwerk voordat je je gloednieuwe haarwerk verpest.
De oven is vooral handig als je het wat te vaak hebt gestoomd waardoor het kapsel heel plat is geworden. Door het dan in de oven te krullen krijg je er weer volume in. En die krullen blijven goed zitten in je haar. Met wassen krijg je ze er niet uit.

Föhn
En föhnen? Dat mag toch ook niet bij synthetisch haar? Wel als je voorzichtig bent. En nooit op de heetste stand, dan gaat het haar kapot. Maar middelwarm kan het wel hebben. En koud is helemaal geen probleem. Zo kun je je haarwerk droog föhnen als je haast hebt na het wassen. En je geen tijd hebt om het haar een hele nacht te laten drogen. Je kunt het ook in model föhnen, al blijft dat minder goed zitten dan met stoom.

Een emmer heet water
Meng kokend en heet kraanwater 1:1. Gebruik plastic krulspelden om het haar te krullen en hou de kop met het haar 10 minuten in het hete water. Af laten koelen en dan de krulspelden losmaken.

Vooral niet doen
Geen stijltang, krultang of ander heet apparaat op je synthetische haar loslaten. Het gaat gegarandeerd kapot!