Een haarwerk bevestigen zonder klemmetjes of tape


De nachtmerrie van iedereen met een haarwerk is dat hij afwaait of verschuift. Als je nog wat haar hebt, dan kun je klemmetjes innaaien en die aan de haar klemmen. Maar vaak merk je dan dat de plekken waar je klemt kaal worden. Dan moet je het klemmetje verplaatsen, maar je krijgt ook het idee dat het middel erger is dan de kwaal.

Als je geen haar hebt kun je plakken met dubbelzijdige tape (of lijm) die geschikt is voor op de huid. Nadeel daarvan is dat je er allergisch voor kunt worden waardoor je huid kapot gaat en in de zomer als het heel heet is, dan kan het zweet zorgen dat de lijm/tape loslaat.

Wat je steeds vaker hoort is een wiggrip. Je ziet er ook filmpjes van op internet waar iemand het hoofd hard naar voren en achteren gooit en het haarwerk blijft zitten.

Wat is een wiggrip?
Een wiggrip is een haarband in vier verschillende kleuren: blond, rood, bruin en zwart. Je hebt een (huidskleurige) siliconen haarband, maar die kun je niet stellen en die zit eigenlijk bijna altijd te strak. En je hebt een fluwelen haarband. Bij fluweel ga je met de vleug mee of tegen de vleug in. Dat betekent dat het stroef is of juist niet. Als je de haarband opzet (en dan kan bij een kaal hoofd of gewoon over haar heen) dan is het de bedoeling dat hij heel stroef naar achteren gaat. Als dat niet zo is zit hij binnenstebuiten en moet je hem even omdraaien.
Je draagt hem over je haargrens, dus boven je voorhoofd, boven je oren en boven je nek. Dan wordt hij helemaal bedekt door het haarwerk. Ik heb het niet over een topper, maar over een heel haarwerk.

Zo’n fluwelen wiggrip heeft klittenband en je kunt hem zo los en zo strak zetten als je fijn vindt. Het beste is altijd stevig maar niet strak.

Dat klittenband zorgt wel voor een extra laag en als je dat te dik vindt, dan kun je het na een paar dagen van de band afhalen en de band aan elkaar naaien hoe hij zat met het klittenband.

Wat ik fijn vind is om mijn oren eruit te knippen, zodat de wiggrip niet tegen mijn oorschelp aan zit.

Als je het haarwerk over de wiggrip heen doet dan zit het lekker stevig. Als je dat niet vertrouwd omdat het niet vast zit met klemmetjes of tape, dan kun je wat klittenband gebruiken.
Het klittenband dat je eruit hebt gehaald is precies de juiste kleur, dus daarvan kun je de zachte kant op je haarwerk naaien, bijvoorbeeld bij je slapen/oren en achter. En de harde kant van klittenband naai je dan op de wiggrip. Omdat je niet precies altijd 100% je wiggrip of je haarwerk hetzelfde op zet, kun je een iets groter stukje in de breedte nemen, zodat je altijd contact hebt.

Het voordeel van klittenband stukjes op de wiggrip is dat je hem nooit meer binnenstebuiten kunt dragen met de vleug mee zodat hij altijd goed blijft zitten. En uiteraard dat je haarwerk vast zit.