Denk je weleens aan een haartransplantatie? Heb je de kleine lettertjes gelezen?


Alhoewel stekeltjes tegenwoordig hip zijn, wil niemand zijn haar kwijt. En als je dan last krijgt van haaruitval ga je op zoek naar oplossingen, zowel mannen als vrouwen. De meeste dingen die je op je haar/hoofdhuid kunt smeren werken niet echt (Minoxidil lotion is een uitzondering). En medicijnen slikken wil niet iedereen. En dat is maar goed ook, want daarvan werkt ook lang niet alles bij iedereen. Blijven over zo blijven rondlopen, camouflage met bijvoorbeeld een haarwerk of haartransplantatie.

Is haartransplantatie voor iedereen met haaruitval geschikt? Nee.
Je moet namelijk haar hebben dat gegarandeerd niet uitvalt wat je kunt verplaatsen naar de plekken (bovenop je hoofd) waar het haar wel uitvalt. Alleen bij alopecia androgenetica (de zogenaamde mannelijke kaalheid) heb je dat permanente haar dat geschikt is om te transplanteren.

Vrouwen kunnen ook mannelijke kaalheid hebben. Werkt haartransplantatie bij vrouwen? Nee. Vrouwen willen het haar veel dichter hebben dan mannen. Mannen zijn al blij als er weer haren staan en dat er dan wat hoofdhuid door de haren schijnt nemen ze voor lief. De meeste vrouwen met alopecia androgenetica worden niet kaal, maar krijgen steeds dunner haar. Haartransplantatie kan hier niet veel aan toevoegen.

Is haartransplantatie een permanente oplossing? Nee.
Die permanente haren die je overzet van je achterhoofd naar bovenop, die blijven wel zitten. (Het kan zijn dat ze gelijk na het overzetten uitvallen, maar dan groeit er wel weer een nieuwe haar uit die overgezette haarwortel.)
Maar de rest van je haar bovenop je hoofd blijft gewoon uitvallen. Dus je blijft bezig. En hoe vaak wil je 10.000 euro uitgeven? Een bekende zanger die open is over zijn haartransplantaties heeft het al VIJFMAAL laten doen!

Is er dan helemaal niets positiefs te zeggen over haartransplantatie? Vast wel, maar daarvoor kun je terecht bij de marketing die overal te vinden is.