Wees niet te zuinig


Ik heb er al eens een blog overgeschreven, maar ik kom het nog te vaak tegen.

Je kunt je haarwerk vastzetten met klemmetjes. Die klemmetjes zijn van metaal en de ringetjes in die klemmetjes zijn van koper. Die klemmetjes zitten in je haarwerk genaaid, dus als je je haarwerk wast, dan was je dat metaal mee. Ik weet niet of het roestvrijstaal is, of dat het komt door de verf die erop zit, maar dat metaal gaat niet roesten. Ook niet als de verf er na een tijdje is afgebladderd. Maar het koper in die ringetjes gaat WEL roesten. Koper roest groen.

Mensen die nog geen haarwerk dragen denken vaak dat een haarwerk heel dik is. Maar als je goed kijkt naar een haarwerk, dan zie je dat het een heel dun netje is (lace) waar haren in geknoopt zijn. Ik heb weleens klanten gehad die op de binnenkant van dat netje wat hadden aangegeven met pen of stift. Maar het netje is zo dun dat je dat dus ook ziet aan de buitenkant. Op zich zit daar wel haar overheen, maar als dat openvalt of niet meer zo dik ingeplant is door slijtage dan zie je dat dus wel degelijk.

En de groene roest van de koperen ringetjes in klemmetjes zie je ook aan de buitenkant. Vaak zitten die klemmetjes bij de rand van het haarwerk en zeker voor is dat vol in het zicht. Als je dan blond haar hebt, dan bedekt dat ook nog slechter dan donker haar.

Een klemmetje kost 5 euro, dus waar hebben we het over?

Op bijgaande foto’s zie je het klemmetje en dan denk je: nou dat valt toch wel mee. Dat hoef je nog niet te vervangen, toch? Maar op de andere foto’s zie je de schade aan de binnenkant en de buitenkant van het haarwerk veroorzaakt door dat klemmetje en die valt niet mee.

Je zal maar iemand hebben die behulpzaam is en zegt: o er zit wat in je haar, zal ik het er even uithalen?