De 7 beste tips om je haarwerk zo lang mogelijk mooi te houden


Je kunt je haarwerk makkelijk zelf onderhouden.

Lauw sopje
Elke week in een sopje van lauwkoud water (kunsthaar) en een shampoo die geschikt is voor jouw haarsoort een paar minuten laten weken en weer uitspoelen.

Pas op bij de haarinzet
Als het klit kun je er crèmespoeling op doen, maar wees hiermee wel heel voorzichtig bij de haarinzet. Als het haar bij de haarinzet te zacht wordt, dan hebben de knoopjes de neiging om los te schieten en verlies je dus haar. Dat kan wel weer worden bijgeknoopt, maar voorkomen is beter dan genezen. Crèmespoeling beperkt je dus het beste zoveel mogelijk tot de onderkant van het haarwerk.

Pas op met warmte
Gebruik altijd conditioner na het wassen, kam het in model en laat het vervolgens aan de lucht drogen. Wees heel voorzichtig met warmte bij kunsthaar zoals een föhn of een krultang. Je kunt je haar hier zodanig mee verpesten dat het niet meer te herstellen is.

Pas op met haarlak
Gebruik nooit gewone haarlak als je kunsthaar hebt. Dat kan er niet tegen. De lak “eet het haar op”. Er bestaat speciale haarlak voor haarwerken. Maar ook die moet je met mate gebruiken.

Laat kunsthaar geregeld stomen
Als je bij kunsthaar wat meer of wat minder krul wilt, als je wilt dat het haar wat dichter je gezicht omlijst of als je haar vervilt of klit, dan wordt het tijd om naar je haarwerker te gaan voor onderhoud.
Hou wel in gedachten dat het haar wat platter wordt als je het laat stomen. Mocht het te plat zijn geworden, dan kan de haarwerker het weer krullend krijgen, maar dat kost wat meer tijd en kan alleen als je een reservepruik hebt.

Gebleekt door de zon
Als je echt haar weer wat mooier op kleur wilt krijgen, dan kun je het zelf kleuren of je kunt dit door je haarwerker laten doen. Dit hoeft meestal pas na een half jaar. Kleur het niet te vaak. Op den duur pakt de verf niet meer.

Zoek een haarwerker die ook kapper is
Als je een haarwerker hebt die ook kapper is, dan kun je daar ook je eigen haar laten knippen en als het grijs begint te worden laten bijkleuren in de kleur van je haarwerk. Dat is toch wat fijner dan naar een gewone kapper te gaan en daar je haarwerk af te moeten zetten.