Alles wat je altijd al over kleuren van pruiken wilde weten


Welke kleur?
Het is best een kunst om de kleur van je haarwerk te kiezen. Kies je je eigen kleur, dan kan het zijn dat het donkerder overkomt dan je bedoeling is, zeker als je nog eigen haar eronder hebt zitten. Als je altijd al een blondine had willen zijn, dan is het met een haarwerk makkelijk te realiseren. Kijk echter wel of het staat bij de kleur van je gezicht.

Verven
Je kunt een haarwerk van echt haar wel verven. Dat is ook wel nodig, want onder invloed van de zon verkleurt het na een tijdje best wel. Ook kun je bijvoorbeeld bij blond haar een donkere kleur aan de haarinzet verven. Hierdoor lijkt het of je uitgroei hebt en zal niemand op het idee komen dat je een pruik draagt.

Kunsthaar is kleurvast
Maar kunsthaar verven is een slecht idee. Dit kan alleen met textielverf en het resultaat is niet om over naar huis te schrijven. Gelukkig hoef je kunsthaar ook niet te verven. Kunsthaar is veel kleurvaster dan echt haar, dus het blijft veel langer mooi van kleur.

Zit je dan aan de kleur vast die je hebt gekozen?
Nee, want je kunt wel haar bijknopen. Je kunt bijvoorbeeld highlights inknopen of hier en daar een haar van een andere kleur toevoegen.
De kleuren vermengen heel natuurlijk. Als je bijvoorbeeld een paar rode haren bijknoopt, dan wordt het gehele haarwerk warmer van kleur.