Europees, remy en virgin haar


Er is veel geld te verdienen in de haarindustrie omdat er veel wanhopige mensen zijn die hun haar terug willen. Daarom lopen er ook types rond die je er liever niet zou zijn. En wordt er slechte informatie gegeven.

Bijvoorbeeld over haar. Dat remy haar zo goed zou zijn. Ja me dunkt, als het niet remy is heb je er niets aan. Want remy betekent alleen maar dat alle haren dezelfde kant op lopen. En dat is nodig want echt haar heeft schubben en als je er een aantal op zijn kop ertussen doet dan gaat het klitten.

Maar remy is dus geen betere kwaliteit haar. Alles wat verkocht wordt moet remy zijn.

Ook virgin haar wordt gepromoot. Wat is virgin haar? Haar dat recht van je hoofd afkomt en waar verder niets mee is gebeurd. Ik krijg virgin haar van mensen toegestuurd omdat ik op mijn website heb staan dat ik haar inkoop. Maar haar dat in een haarwerk is verwerkt is zelden virgin. Het meeste haar komt uit arme landen en daar is de hoofdkleur zwart. Zelfs als het Europees haar is, dan komt het meestal niet uit Noorwegen, waar veel blonde mensen wonen, maar eerder uit Oost-Europese landen. Dus ook vaak donkerbruin en zwart haar. Dus als je ze virgin blond haar verkopen, kun je er in 99 van de 100 gevallen vanuit gaan dat het in elk geval geverfd is. En als het krult is de kans groot dat het gepermanent is. Dat zijn dan 2 chemische behandelingen en dan is er echt niets virgin meer aan.

Het probleem met haar is dat ze alles kunnen zeggen want je kunt het niet zien. Je moet erop vertrouwen dat ze de waarheid spreken. En als er geen controle is, en er is geld mee te verdienen, dan zijn er meestal veel leugens.

Of het haar wel of niet Europees is, wordt meestal wel vermeld. En vaak klopt het ook. Maar ik wil er mijn hand niet voor in het vuur steken dat het 100% van de gevallen klopt. Daarvoor is het prijsverschil tussen Europees en ander haar veel te groot.

In theorie kun je het voelen, want Europees haar is wat zachter dan bijvoorbeeld Chinees haar. Maar vaak merkt je pas na het dragen en wassen hoe het haar echt is en dan heb je het al gekocht en betaald.